The Cat That Got The Milk

Beweeg een enkele lijn tussen nauwe, bewegende kunstwerken heen.

The Cat That Got The Milk

The Cat That Got The Milk wordt enkel met de naar boven- en de benedenpijl van je toetsenbord gespeeld. Op het scherm beweegt een lijn constant van links naar rechts en jij manipuleert zijn route door hem heen en weer te sturen. Krijg je de lijn in de cirkel aan de rechterkant van het scherm, dan heb je een level gehaald en krijg je een nieuwe uitdaging voorgeschoteld. Stoot je echter tegen één van de blokken op het scherm, dan verdwijnt je lijn en wordt hij direct vervangen door een nieuwe streep op het startpunt van het level.

💡
Deze review verscheen eerder op Bright.

De blokken die je pad blokkeren vormen eerst geen uitdaging, maar beginnen naarmate je verder komt je pad efficiënter te versperren en heen en weer te bewegen. Deze obstakels nemen ook steeds abstractere vormen aan, waardoor het level er uitziet als een schermvullend schilderij. Omdat je je constant voortbeweegt, zul je tijdens het sturen moeten anticiperen op de plek waar je later op uitkomt. Een gefaalde poging blijft je echter niet lang bij: tijdens je dood verschijnt er niet eens een game over-scherm, waardoor je razendsnel op je gemaakte fouten moet reflecteren om niet een tweede keer dood te gaan.

Lang duurt The Cat That Got The Milk overigens niet: wij deden er iets meer dan zes minuten over om het laatste level te doorkruisen. De game houdt tijdens het spelen ook bij hoe lang je er precies over doet, waardoor je een tweede keer kunt spelen om je eerste poging te overtreffen.

Conclusie

The Cat That Got The Milk is misschien wel de perfecte snackgame: levels zijn kort, maar zijn tegelijkertijd gelaagd genoeg om je het gevoel te geven dat je ze moet doorgronden. De bewegende obstakels zorgen ervoor dat levels vooral op het einde een feest voor het oog zijn. Gezien het spel gratis voor de pc en Mac te downloaden is en in iets meer dan vijf minuten uit te spelen is, kunnen wij ons weinig redenen bedenken om niet even een poging te wagen.