Rayman Legends

De slimste Wii U-game van het moment.

Rayman Legends

Rayman Legends is een platformgame, maar we waarderen de game niet specifiek om de vele ren- en springsegmenten. Waar Rayman echt in uitblinkt is de asynchrone multiplayer die je alleen in de Wii U-versie zult vinden. De ene speler pakt de gewone controller erbij en speelt Rayman als iedere andere 2D-game, terwijl de ander op de tablet monsters kietelt, platformen beweegt, kettingen heen en weer slingert en op andere manieren de spelwereld beïnvloedt.

💡
Deze review verscheen eerder op Bright.

De vele manieren waarop de tabletspeler de wereld manipuleert helpen de eerste speler, wat zorgt voor een samenwerking die je niet in veel andere multiplayer-spellen ziet. Dit zorgt er ook voor dat je met flink wat mensen tegelijkertijd kunt spelen. Rayman Legends ondersteunt vier spelers op het scherm en een enkeling op de tablet tegelijkertijd.

Spelers die alleen thuis zitten, kunnen ook met de tablet aan de slag. Een computergestuurd personage zal dan reageren op je acties. Leuk, maar niet hetzelfde. Spelen met de tablet is juist leuk omdat vrienden afhankelijk van je zijn, een situatie die met een paar biertjes erbij al snel escaleert.

Dat wil overigens niet zeggen dat Rayman Legends alleen uitblinkt door de tablet van de Wii U. Het is op zichzelf ook een solide platformspel dat er uitziet als een interactieve tekenfilm. Veel van de elementen uit Rayman Origins van een tijdje geleden zijn nog identiek, maar Ubisoft heeft ook de nodige nieuwe ideetjes toegevoegd. Hoogtepunt zijn de muzieklevels, waarin je op maat van de beat moet springen, slaan en rennen om het level ongeschonden door te komen.

Conclusie

Rayman Legends is een slimme, fris ogende platformgame die vooral op de Wii U uitblinkt. Met vijf man op de bank een van de leukste spelervaringen die je dit jaar zult hebben.