Pokémon-update 4: Alle 721 gevangen

Eindelijk klaar.

Pokémon-update 4: Alle 721 gevangen
Photo by Halfcut Pokemon / Unsplash

Het is voor jullie inmiddels vaste prik: iedere maand probeer ik 120 pokémon te vangen, zodat ik op termijn de volledige Pokédex kan vullen. Het einde van deze uitdaging komt inmiddels verdraaid dicht in de buurt.

💡
Dit artikel verscheen eerder op Gamer.nl.

Allereerst: mijn excuses. Het idee was om jullie maandelijks op de hoogte te houden van het vangen van alle pokémon, maar de laatste update stamt alweer uit augustus. Een nieuwe vaste baan, een verhuizing en de feestdagen maakten het de laatste maanden verdraaid lastig om tussendoor een stukje te tikken.

Dat betekent overigens niet dat ik stil heb gezeten in Pokémon Y en Pokémon Omega Ruby. Sterker nog: ik ben 'klaar'. Een paar weken na het plaatsen van mijn laatste update, wist ik de laatste gaten in de Pokédex te vullen.

Een aantal lastige evoluties vereisten speciale voorwerpen die ik alleen met veel grinden kon krijgen - je kunt ze namelijk kopen door punten te verdienen met een reeks gevechten. Deze zelfde punten krijg je echter ook door een verzameling pokémon in de Pokébank-app te stoppen en vervolgens te wachten. Een paar dagen geduld bleken dus genoeg te zijn om bijvoorbeeld Magmortar te bemachtigen.

Rotom bleek nog even lastig, omdat deze pokémon enkel op dinsdag kan verschijnen. Na een paar mislukte pogingen, vond ik het kleine spookmonster echter in een aantal weken.

Legendarische set

De laatste uitdaging was hierdoor een simpele: ik moest eens per maand de speciale evenement-pokémon bemachtigen, door naar bijvoorbeeld een winkel in de echte wereld te gaan of de game met het internet te verbinden. Inmiddels zijn ze allemaal bij evenementen voorbij gekomen en zitten ze allemaal netjes in mijn verzameling.

Bij mijn vorige update ontdekte ik dat ik twee evenementen had gemist, maar dat probleem wist zichzelf gelukkig op te lossen. Een vriend bleek beide dubbel te hebben gehaald bij die gemiste momenten, waardoor ik ze van hem kon krijgen. Niet helemaal eerlijk, want ik had me voorgenomen alles op eigen kracht te doen. Er is echter geen manier meer om dit op het moment zelf voor elkaar te krijgen.

Sun en Moon

De teller staat inmiddels dus op 721 gevangen pokémon: de volledige set toen X, Y, Omega Ruby en Sapphire beschikbaar waren, maar we zijn sinds november natuurlijk een generatie verder. Pokémon Sun en Moon hebben nog eens tachtig toegevoegd.

Het zou suf zijn om nu te stoppen. Ik ben immers dichterbij dan ooit om alle actuele pokémon te vangen. De verzameling in Sun en Moon staat voor het moment echter eventjes op de lange baan. Op het moment tik ik deze update tussen de verhuisdozen, terwijl ik ook nog reviews voor andere games op de planning heb staan. Het is dus eventjes te druk om verder te gaan. Zodra zich meer vrije tijd voordoet, zal ik jullie graag weer op de hoogte houden.

Wie overigens overweegt om de Pokédex ook te vullen: ik kan het alleen maar aanraden. Ik had achteraf 250 uur op de klok, maar dat was bij het verzamelen van een 'living dex' - een verzameling waarbij alle evoluties levend in de computer worden bewaard. Daarnaast heb ik zeker twintig tot dertig uur aan het broeden en trainen van een competitief team. Het blijft uiteraard veel werk, maar voor een mijlpaal als deze is het wat mij betreft een goed te overzien aantal uren. En al die gevangen pokémon heb je door Poké Bank nog jaren wat aan - je kunt ze immers allemaal overzetten naar toekomstige games.