Gamepraat is verhuisd

Gamepraat is verhuisd

Vanaf vandaag vind je Gamepraat niet langer op Substack, maar op een zelfgehoste locatie. Op die manier kan ik de nieuwsbrief beter beheren en uitbreiden, terwijl ik hem ook samenvoeg met mijn eerdere blog. 

Allereerst: excuses voor de extra ingelaste nieuwsbrief. Dit voelde belangrijk genoeg om jullie allemaal even over te informeren.

Ik publiceer Gamepraat voortaan met het open-source nieuwsbriefplatform Ghost, dat ik zelf host en in beheer heb. Daar schuilen een paar beweegredenen achter:

  • Eind 2022 begon ik twee nieuwe dingen: een blog en een nieuwsbrief. Op die blog stonden oude artikelen die ik over de jaren had geschreven, terwijl ik in de nieuwsbrief met jullie kon praten over recente ontwikkelingen in de game-industrie. Op deze nieuwe plek fuseer ik deze twee initiatieven, zodat ik nu één simpele plek heb voor al mijn schrijfwerk.
  • Bij die fusie voelt het logisch om alles in eigen beheer te nemen: Gamepraat is een archief van alles dat ik afgelopen jaren heb gedaan, met teksten die ik anderhalf decennium lang heb geschreven. Door dit zelf te beheren, weet ik zeker dat ik die niet zomaar meer kwijtraak.
  • En oké, de manier waarop Substack nazi-berichten gedoogt lag ook niet lekker.

Wat betekent dat allemaal voor jullie?

Hopelijk niks! Ik heb afgelopen dagen zitten sleutelen om de migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als het goed is ontvang je dit mailtje omdat je eerder op mijn Substack was geabonneerd.

Wie wil reageren moet wel even een account aanmaken - een maatregel om potentiële spammers buiten de deur te houden.

Is je iets opgevallen wat onverhoopt toch mis is gegaan? Mail me of laat hieronder een reactie achter, dan kijk ik er zo snel mogelijk naar.

Wat is er precies anders?

  • Een nieuw domein! De nieuwsbrief vind je voortaan op Gamepraat.nl. Het oude domein blijft je nog een tijdje doorsturen, maar update je bookmarks voor de zekerheid.
  • Een vernieuwde huisstijl. Ik heb de huisstijl van de nieuwsbrief gecombineerd met de kleuren van mijn oude blog - met als extraatje een nieuw logo.
  • Naast wekelijkse nieuwsbrieven vind je ook een archief van mijn oude verhalen. Er missen nog een paar, maar het gros kun je al vinden! Zoals:

Ik hoop dat dit een verzamelplek wordt van al mijn schrijfwerk over games, zodat het niet verloren gaat omdat de plek waar ik het voor schreef toevallig ophoudt te bestaan.

Tot slot

Nog even snel een bedankje aan nieuwsbrief-collega Wes Fenlon van Read-Only Memo, die uitstekend documenteerde hoe je van Substack naar een zelfgehost alternatief kunt overstappen.

Tot de volgende, gewone editie van Gamepraat!