Age of Empires Online

Het klassieke Age of Empires is terug. Het wordt gratis aangeboden en is gevuld met freemium en social games.

Age of Empires Online

Age of Empires heeft over de afgelopen jaren een cultstatus verworven. In deze real time strategy-game bouw je een prehistorisch dorp op, dat naarmate je in het spel vordert in een later tijdperk terecht komt. Zo kom je op een gegeven moment terug in de middeleeuwen en kun je muren versterken met steen en ridders maken. Je hebt een aantal beschavingen tot je beschikking, die zich allemaal anders ontwikkelen door de jaren heen.

💡
Deze review verscheen eerder op Bright.

In Age of Empires Online mag je aan de slag met de Grieken en Egyptenaren. Er liggen al plannen op tafel om de Kelten en Perzen via een update toe te voegen. Je hebt als speler een stad tot je beschikking, die deel uitmaakt van een groter koninkrijk. Deze stad dient als hub voor al je spelervaringen. Vanaf hier krijg je bijvoorbeeld queesten toegewezen, die je kunt uitvoeren om nieuwe middelen te vergaren om je hub-stad uit te breiden. Voor deze queesten word je uitgezonden naar een ander gebied, waar je binnen de klassieke Age of Empires-mechanieken bepaalde doelen moet behalen. Dit kan zo simpel zijn als het bouwen van een specifieke toren, maar je komt ook vaak tegenover een computertegenstander te staan die afgeweerd of verslagen moet worden.

Het spel zelf is gratis, maar dit betekent niet dat alle content tot je beschikking is. Wil je jouw beschaving verder uitbreiden dan het spel je toestaat, dan kun je een content pack kopen dat meer uitbreidingen biedt. Zo’n pakket kost je gemiddeld 5 euro. Het is nog de vraag hoe eerlijk dit systeem in de praktijk zal zijn. Immers: als je concurreert met een speler die een grotere portomonnee heeft, dan zou hij een oneerlijk voordeel kunnen afkopen.